top of page
Rosenmetoden i Stockholm med Simone Alonso

Rosenmetoden Stockholm | Simone Alonso 

Rosenmetoden är en mjuk och stillsam behandling som möjliggör att komma i kontakt med de känslor och händelser vi stängt in. När vi håller tillbaka känslor gör vi det genom att spänna våra muskler och det är då spänningar, som begränsar oss både fysiskt och känslomässigt, uppstår.

 

Hej och välkommen! Jag heter Simone och ger behandlingar i Rosenmetoden centralt i Stockholm.

 

Jag är djupt förälskad i denna metod och efter mina 12 år med Rosenmetoden förundras jag fortfarande över hur mycket den kan hjälpa oss och på så många olika sätt. Ingen annan kroppsbehandling jag provat har hjälpt mig och fått mig slappna av på samma sätt. 

 

Jag erbjuder en plats av närvaro och medkänsla där du känner dig sedd, lyssnaf på och accepterad för den du är. Jag ger utrymme och möjlihget för personligt växande och för dig som är redo för en inre resa är möjligheterna oändliga. 

Jag älskar mitt jobb. Att hjälpa andra att må bra på djupet och leva i linje med sig själva, både känslomässigt och fysiskt, ger mig verkligen mening.

 

Det är så fint att skapa möjlighet till vila och känna det fridfulla lugnet som infinner sig när kroppen slappnar av, när ord och känslor äntligen får komma fram.

rosenmetoden_edited_edited_edited.jpg

”Det känns alltid så tryggt att att öppna sig för Simone. Jag får alltid med mig nya insikter. ” 

 

Anna

"Jag är fortfarande tagen av ditt arbete och vad som skedde med mig, och var som nästan hypnotiserad, på ett positivt sätt, i tre dagar efter det. Känslan jag fått har hjälpt mig jättemycket och jag kommer vara tacksam för livet att jag träffade dig. TACK!"

 

Sofia

 "Jag kan verkligen rekommendera Simone, hon var oerhört inkännande, trygg och professionell. Jag kommer fortsätta att gå hos henne."

Marie

 

Vad är Rosenmetoden?

Rosenmetoden är en kroppsbehandlingform som hjälper dig att komma ner i kroppen och släppa tankar som snurrar. Det är en avslappningsmetod som kan få dina spänningar att släppa på djupet, att andas bättre och sova lugnare. Behandlingen frigör även lugn-och-ro-hormonet oxytocin som lindrar smärta, sänker pulsen, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Rosenmetoden bidrar även till personlig utveckling och att bli fri från mönster och blockeringar som håller oss tillbaka i livet.

Hur går en behandling i Rosenmetoden till? Under behandlingen ligger du i underkläder på en massagebänk med en filt över dig. När jag håller mina händer på spända områden tar jag antingen ner filten från axlarna ner till ryggslutet eller nerifrån fötterna fram till mitten av låren. Du ligger ungefär halva tiden på mage och halva tiden på rygg. De Integritetsområden och områden som ej behandlas draperas väl med den varma filten eller ett lakan om det är varm sommar.

Vi föds hela med förmåga att känna sann glädje, samhörighet, frihet, tillit och kärlek. Under livet möter vi situationer som får oss att förlora kontakten med denna ursprungliga helhet. Vi börjar omedvetet hålla tillbaka känslor och delar av oss själva för att upprätthålla balansen i ursprungsfamiljen. För det lilla barnet handlar det om överlevnad, som vuxen kanske det inte behövs längre. När vi håller tillbaka delar av oss själva, enligt invanda överlevnadsmönster, gör vi det med stor ansträngning genom att spänna våra muskler. Dessa djupa muskelspänningar fungerar som ett skydd som från början hjälpt oss men som med tiden begränsar och hindrar oss från att leva fullt ut. 
 
Genom att lägga mina händer på olika ställen på ett mjukt sätt gör jag dig medveten om spänningarna och ger kroppen möjlighet att slappna av inifrån och ut. Detta leder även till en fördjupad kontakt med dig själv - ditt sanna, ursprungliga jag bakom dina spända muskler, mönster och överlevnadsmekanismer. Kroppen minns det vi glömt, förträngt och inte längre är medvetna om  - det som begränsar, blockerar och håller oss tillbaka både fysiskt, mentalt och känslomässigt. När kroppen släpper fram det vi hållit tillbaka kan vi återfå vår ursprungliga form, hälsa och helhet. Då kan vi återigen leva fullt ut utan fysiska och mentala begränsningar.​
 
Rosenmetoden är främst en avslappningsmetod som hjälper dig att slappna av inifrån och ut. När spänningar släpper med hjälp av empatisk beröring kan vi komma i kontakt med känslor och insikter som vi inte är i kontakt med när vi stressar förbi livet men som ändå finns där och behöver få komma till uttryck för att vi ska känna harmoni och må bra på riktigt. 
 
Metoden har vuxit fram ur Marion Rosens arbete som sjukgymnast. Hon märkte att hennes klienter i sjukgymnastik ständigt återkom med samma symtom. Med tiden upptäckte hon att symtomen försvann och musklerna slappnade av först när spänningen blev medveten och att de fick komma i kontakt med och uttrycka viktiga känslominnen och händelser i sina liv.​
 
Rosenmetoden är avdragsgill friskvård. Behandlingar i Rosenmetoden räknas som avdragsgillfriskvård upp till en viss nivå. Hör med din arbetsgivare hur mycket. Du kan antingen lämna in de kvitton du får av eller be mig fakturera dig eller din arbetsgivare på den summan. Jag kan även med kort varsel mejla en faktura när du givit mig uppgifter om vem den ska ställas till och vilken summa. Jag mejlar dig sedan ett kvitto när fakturan är betald.
 
 

Jag vill kontakta Simone

SIMONE ALONSO | SOULDREAMS

Terapeut & Intuitiv vägledare 

bottom of page